Solstice

swaying bare branches
treetops dance along the river
while the sun sleeps

watching from above
Moon as sheik among the stars
distorts his mustache

***

njišući gole grane
krošnje plešu duž reke
dok Sunce spava

gledajući odozgo
Mesec, kao šeik među zvezdama,
iskrivio je brk

Linked to Carpe Diem #631, winter solstice

Advertisements

12 thoughts on “Solstice

 1. Divno. Kako mnogo bolje zvuchi na nashem,citam danima i konstatujem. Cela ova Haiku forma mi je na engleskom precesto dosadna, nit da je citam nit da je sama ukrotim,ali na nashem kad procitam ovo sto pishesh,mogu da zamislim i da dozivim,da osetim taj trenutak ili da ga sama stvorim,sto je koliko znam i jedna od svrha ove forme 🙂

  Like

  1. Hvala ti puno, ali stvarno. Ja i nisam neki pisac niti sam, da budem iskrena, neki poznavalac prirode. O haiku-u tek nista nisam ni znala do pre godinu dana, kada sam mislila da je za haiku dovoljno sastaviti 17 slogova i lepo ih poredjati u tri reda. I to mi je bilo super, bas onako kako ja volim. Kad ono… cvrc! 🙂 Ne samo sto moram da kazem ogranicenim brojem reci, nego jos moram da se pretvaram kako sam veliki ekspert i kako o svemu sve znam, a ja ustvari nemam pojma nego izotvaram po milion prozorcica u ovom jadnom hromu i istrazujem 🙂 Ali mi je zanimljivo, dodje mi kao neki izazov. I posteno, retko kad pisem o prirodi stvarno. Ne mogu da budem ono sto nisam… 🙂 Nego, htedoh reci, ja sam o haiku-u ucila citajuci ih na engleskom pa je valjda i mozak poceo tako da mi funkcionise. Sve mi se cinilo da na srpskom zvuci bezveze i dosadno. Kad, ti sad kazes suprotno… Ulepsala si mi noc! Hvala na tome.

   Like

   1. Nema na cemu, stvarno to mislim!
    Mozda je stvar do ukusa, ili bash u toj formi nekako maternji jezik vishe komunicira sa dushom. Meni vecina na stranom jeziku,engleskom pogotovo, izgleda bash kao ovo sto si pomenula: da ima tachno slogova i to je to! Nema slike, nema uzbudjenja, fali emocija.

    Like

Why don't you say something? ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s